Tankar kring upplägg och strategi kring investering idag
Sök:

Tankar kring upplägg och strategi kring investering idag

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Joel

ställde för sedan frågan: Tankar kring upplägg och strategi kring investering idag

Hej,Jag har efter försäljning av lägenhet och arv ett kapital att förvalta. Jag har tänkt att investera dessa lite enligt 4 hinkar principen och vissa \”konton\” som är öronmärkta till specifika saker såsom lägenheten. Så långt har jag en strategi som jag känner mig trygg i. Jag har tänkt att investera detta i Lysa, fördelat på flera olika konton.Om jag begränsar frågan för enkelhetens skull till att handla bara om ett konto som är tänkt att utgöra del av min pension om vi ponerar att det handlar om 500 000, som alltså har en tidshorisont på 30 år +;Hur skulle ni tänka kring risk/fördelning i Lysa? 100% aktier med tanke på dagens läge (som senare kan ändras till 90/10)? Eller 90/10 direkt som rekommenderas här på bloggen?Skulle ni sprida ut investeringen och dela upp denna över tid? Och, i så fall, hur skulle ni i så fall göra med det kapital som inte ännu är investerat, sparkonto eller lysakonto med en helt annan fördelning, nästan 100% räntor? Jag tänker att investeringen bör spridas ut över kanske ett år, för att i alla fall ha chansen att investera mera/i snabbare takt om marknaden skulle falla igen. Som det är nu så kryper vi sakta uppåt och har redan rört oss lite för långt från den botten vi såg i mitten av mars. Men skulle detta fortsätta så missar jag ju även denna uppgång…Vidare så känns det dumt att ha resten av kapitalet så länge på ett vanligt konto utan ränta, så därav funderingen kring att ha ett annat lysa konto med 10/90 eller 0/100 dvs. nästan enbart räntor med en tanke att dessa inte påverkas lika utbrett vid ett kommande ras? Samtidigt, är uppsidan tillräckligt stor för att motivera risken?Jag hoppas att ni förstår vad jag är ute efter. Det känns extra klurigt nu när det händer så mycket, och jag hade gärna gått loss dessa pengar tidigare. Men nu är situationen som den är.Tack på förhand.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Inget strukturellt lär förändras, endast omfördelningar inom finansbraschen

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej, tack, menar du på att du tror på en långsam uppgång även fortsatt och därmed skulle investera allt eller en större del direkt? Eller hur skulle du göra i mitt fall med den insikten?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Joel
 2. Vit pil

  Tack. Tänker du med andra ord att börsen med största sannolikhet kommer att fortsätta sakta uppåt framöver? Utifrån den insikten, hur hade du hanterat min situation och frågeställning?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Joel
 3. Vit pil

  Har du en sparhorisont på över 30 år så hade jag hellre kört 80% aktier och 20% guld skippat lysa och kört avanza. Guld påverkas inte av inflationen på långa tidsperioder 30+ ränteplaceringar gröps ur av inflationen på långsikt Visst ett sparkonto med 50 000 för oförutsedda utgifter är inte fel.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Martin Olsson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-29 klockan 15:46 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.