Tar ut Tjp. nu i 5 år för att investera själv och senare ta ut under 20 år eller amotera bolån?.
Sök:

Tar ut Tjp. nu i 5 år för att investera själv och senare ta ut under 20 år eller amotera bolån?.

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Joh

Den här artikeln publicerades 2017-05-18 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Tar ut Tjp. nu i 5 år för att investera själv och senare ta ut under 20 år eller amotera bolån?.

Tar ut Tjp. nu i 5 år för att investera själv i ISK-lågrisk-fonder och senare ta ut under 20 år, eller amortera bolån. Vad bör jag tänka på? Vilka nackdelar finns?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Se för allt i världen till att du håller dig under brytpunkten. Nästa år lär den bli 38 200 kr per månad.

Betalar du 20% extra skatt på toppen av din inkomst så lär kalkylen inte bli lätt.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej Nestor,
  Vad menar du med brytpunkten på 38 200 kr per månad? Vad är det för brytpunkt?
  Mvh Eric

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Eric
 2. Vit pil

  38 200 kr per månad är brytpunkten för statlig inkomstskatt. På inkomster över denna gräns tas statlig inkomstskatt ut med 20 procent, och det blir svårt att ta igen den förlusten på börsen.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Thomas A

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-05-18 klockan 19:45 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.