Tecken
Sök:

Tecken

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anders

ställde för sedan frågan: Tecken

Hej! Jag är inte ute efter att pricka rätt när det gäller botten eller toppen men om jag vill investera en större summa pengar på en och samma gång vilka är signalerna om att börsen är på väg ner resp upp? För mig har det mest med psykologin att göra, skulle kännas surt om börsen går kraftigt ner så fort jag investerat! Mitt sparande ser jag som långsiktigt, 7-10år men som sagt, inget kul om det rasar direkt! Har idag en 80/20 portfölj och är lite osäker om jag skall stoppa in pengarna där eller balansera den först?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej

 

Det är otroligt svårt, eller omöjligt att med någon trovärdighet avgöra vart börsen är på väg. Den historiska utvecklingen ger viss vägledning om att man inom en 15-årsperiod troligen upplevt 1-2 krascher. Vartannat år har Stockholmsbörsen haft nedgångar på 10% eller mer en enskild dag. Men när sker det nästa gång och hur djupt går det innan det vänder? Visste man det så skulle det vara lätt att bli rik.

Med det sagt skulle du kunna sprida ut dina investeringar över en längre period och på så sätt köpa när det både är dyrt och billigt. 5% insättning per månad sprider ut dina investeringar på drygt 1,5 år.

 

Hoppaa det gav något

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-03-02 klockan 18:23 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.