Teckningsavgift eller inte
Sök:

Teckningsavgift eller inte

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av KL

ställde för sedan frågan: Teckningsavgift eller inte

Hej. Någon som vet ifall Nordnet tar ut en teckningsavgift för fonden MS INVF US Growth A?
Jag får lite olika besked beroende på var jag läser och Nordnet svarar inte på frågan.

/KL

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Nej, fonder har inga tecknings- eller inlösenavgifter. Det finns inga köp- eller säljavgifter varken hos Avanza, Nordnet eller Savr.

Ibland kan det stå i faktabladet att en fond har en teckningsavgift, men det betyder bara att det är den max-avgift som fondbolaget kan ta under vissa extrema omständigheter (till exempel när fonden har blivit för stor och man vill minska insättningar). Eftersom den avgiften inte tas i normala fall kan man helt enkelt strunta i den informationen.

I fall en fond har en teckningsavgift (köpavgift) syns det tydligt i samband med när du köper fonden.

– Det enda undantaget (som jag känner till) är Brummer-fonder som har en köpavgift på 1%.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack, det var det jag trodde.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  KL
 2. Vit pil

  Håller med. Den typen av avgift var vanligare förr, men då pratar vi 30 till 40 år bakåt i tiden.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-05-14 klockan 21:25 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.