Teckningsavgift eller inte
Sök:

Teckningsavgift eller inte

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johan B

ställde för sedan frågan: Teckningsavgift eller inte

Jag är lite misstänksam och litar inte mycket på finansgubbar/damer. Kan de sko sig på någon så gör dom det. Det får mig att tänka på en sak som jag inte är helt säker på. När det på Nordnet står köp och sälj angift = – , alltså inget är angivet. Så Nordnetmäklarna tar nog inget.

Men läser man i ”Basfakta för investerare” så står det ”Teckningsavgift 5,00% Följande maximibelopp kan tas ut av dina pengar innan de investeras” .

Betyder det att jag riskerar att Fondförvaltaren tar ut 5%? Är det denna Teckningsavgift som fältet Köpavgift på Nordnet refererar till, så om Nordnet har ett (-) skrivet där så betalar jag inga 5% i teckningsavgift?

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-03-16 klockan 21:49 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.