Teckningsoptioner TO2 byte till aktie, om erbjudandet är fördelaktigt eller ej
Sök:

Teckningsoptioner TO2 byte till aktie, om erbjudandet är fördelaktigt eller ej

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av sevim

ställde för sedan frågan: Teckningsoptioner TO2 byte till aktie, om erbjudandet är fördelaktigt eller ej

Kära rådgivare

Nedan inom parentes har jag kopierat från en bolagshändelse samt från banken som jag behöver tips och råd på vad jag ska välja eller tänka på utan att förlora pengar eller komma undan lindrigt?

 

lite kort om mig själv då jag är helt ny i det här att sälja & köpa aktier och har svårt att begripa alla ord och händelser. jag försöker undvika sånt här men ibland fastnar man omedvetet så nu har jag fastnat och behöver hjälp, jag har circa 1 200 000 antal och handlade inköpspris för 0,02 – 0,04 SEK och senast låg de på 0,02 SEK innan bolagshändelse, om jag väljer satsa i bolaget behöver jag lägga mellanskillnaden eller hur funkar det?

nedan har jag kopierat från min bank så att ni som läser förstår på vad jag menar. det finns två alternativ att välja mellan som jag behöver förstå och svara på, vilken bör jag välja då?

FRÅN BOLAGET

(Innehavare av teckningsoptioner äger rätt att för varje två (2) ägda teckningsoptioner teckna tre (3) nya aktier till en teckningskurs om 0,46 SEK respektive 0,04438 EUR per aktie. Ägare av teckningsoptioner av serie TO2 ombedes uppmärksamma att nuvarande nominella aktiekurs för Bolaget ENERS, är lägre än optionens teckningskurs om 0,46 SEK per aktie.)

FRÅN BANKEN

(Erbjudande till optionsinnehavare av Enersize Oyj TO 2

Den 11 september 2020 kommer Enersize Oyj TO 2 att förfalla och efter förfallodagen medför denna option inte längre någon rätt till teckning av underliggande aktie.

 

Villkor i korthet:

Två (2) teckningsoptioner av serie TO 2 Enersize Oyj berättigar till teckning av tre (3) nya aktier i Enersize Oyj. Teckningskursen är 0,46 kronor per aktie.

Vänligen notera marknadskursen på aktien för att ta ställning till om erbjudandet är fördelaktigt eller ej.

 

Obs! Om vi inte erhållit ditt svar senast klockan 15:00 den 9 september 2020 kommer vi inte att acceptera erbjudandet för din räkning. 

Om det saknas täckning på ditt konto 2020-09-11 kan övertrasseringsränta och avgift tillkomma.

 

 Jag önskar utnyttja samtliga optioner i min depå i Enersize Oyj TO 2 för tecknande av nya aktier. Teckningskursen är 0,46 kronor per aktie.

 Jag önskar utnyttja en del av mina optioner i Enersize Oyj TO 2 för tecknande av nya aktier. Teckningskursen är 0,46 kronor per aktie. Ange hur många optioner du önskar utnyttja i rutan:

PS, Stort tack förhand att ni har läst igenom min bok hoppas att jag inte tröttar er.

MVH

Sevim

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Teckningsoptioner ger dig rätt, men inte skyldighet, att köpa aktier i bolaget till kursen 0,46 kr per aktie.

Det är inte frågan om att betala någon mellanskillnad, utan det är 0,46 kr per aktie som gäller om du vill ha dem med hjälp av teckningsoptionerna. Varken mer eller mindre.

Om du kan köpa aktien billigare på börsen än 0,46 kr är teckningsoptionerna i princip värdelösa, och det är det faktum som bolaget påpekar när de skriver:

”Ägare av teckningsoptioner av serie TO2 ombedes uppmärksamma att nuvarande nominella aktiekurs för Bolaget ENERS, är lägre än optionens teckningskurs om 0,46 SEK per aktie.”

Aktien handlades i dag för 0,3275 kr, så det finns ingen anledning att köpa akterna för 0,46 kr med en teckningsoption när du kan köpa dem mycket billigare direkt på börsen.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    tack så mycket för det snabba svaret!

    0
    Gravatar ikon för användaren
    sevim aslan

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-09-01 klockan 22:39 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.