Teckningsoptioner TO2
Sök:

Teckningsoptioner TO2

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jeppe

ställde för sedan frågan: Teckningsoptioner TO2

Har köpt på mig massa TO2 i ett bolag men kursen är långt ifrån vad den borde vilket gör de värdelösa. Kan bolaget justera teckningskursen på TO2 och på så vis göra mina TO2 värda en hel del för marknaden igen och ”rädda” mig. Har aldrig tänkt att köpa stamaktier utan köpte TO2 i trejdingsyfte.

 

Tack.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Jeppe!

Om teckningsoptioner har blivit ”out-of-money” så kommer dom att bli värdelösa och tyvärr så kommer du förlora det du investerat i dom.

Bolaget kommer inte att justera optionernas teckningskurs då dom redan är satta.

Tyvärr, bara bita i det sura äpplet.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack, så de har alltså inte ens möjligheten att justera? Tycker mig ha läst annat men kan ha missuppfattat. Tack för en bra sida

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jeppe
 2. Vit pil

  Jeppe!
  Om teckningskursen justeras i efterhand, vad tror du de gamla aktieägarna skulle tycka om detta?
  Värdet på deras aktier skulle spädas ut och aktierna skulle sjunka i värde. Är det ett seriöst bolag som vi pratar som gäller devisen: Lagt kort ligger.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-07-29 klockan 20:59 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.