Teckningsrätter.
Sök:

Teckningsrätter.

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anna Maria

ställde för sedan frågan: Teckningsrätter.

Hej,

och tackar för en mycket bra blogg.

Jag är grön på området och har en fråga om teckningsrätter.

Har fått möjligheten att köpa nya aktier i samband med en nyemission. Det jag undrar över är om det ursprungliga inköpspriset för de aktier jag redan har ändras (i det här fallet, stiger) om jag tecknar mig för köp av nya aktier?

Även om priset för de nya aktierna är lägre än dagens värdering så är det mycket högre än vad jag inhandlade de första aktierna för. Aktierna i min ägo köptes för över ett år sen och har sedan dess stigit en del i värde. Därav frågan.

Vore mycket tacksam för eventuell hjälp i ämnet.

 

Med vänlig hälsning

Maria

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ja, man brukar använda genomsnittsmetoden för att beräkna inköpsvärdet på aktierna. Åtminstone när du deklarerar försäljning senare. Du multiplicerar det gamla inköpspriset med antalet aktier du köpte till det priset. Gör samma sak med de nya aktierna. Summera de båda talen och dividera med det totala antalet aktier. Då får du det genomsnittliga inköpspriset, vilket ligger någonstans emellan det nya och det gamla priset.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-21 klockan 10:18 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.