Teknikfonder
Sök:

Teknikfonder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av MartinP

ställde för sedan frågan: Teknikfonder

Hade förut Robur teknik, men sålde av allt för något år sedan efter stark uppgång. Så det gick ju bra.

Nu funderar jag på att jag nog fortfarande vill ha en nischad fond, ny teknik är ett spännande område.

Men tex Robur teknik, TIN teknik (Core) och Lannebo teknik har ju alla gått starkt både före och efter krisen.

Tänker att jag vill ha mer andelar utanför Sverige, så funderar på tex hälften Robur och hälften Lannebo.

Vad är era tankar om att gå in nu när de stuckit iväg mycket senaste månaden redan? Och andelar svenska/nordiska kontra utanför Norden?

Tänker ha dem minst fem år denna gång

 

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Har pyttelite teknik själv. Se det som spänning kul och en casinofond. Man kan tjäna pengar men förr eller senare är man panik, har huvudvärk och luktar fylla.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Undrar med, robur Technology, Tin, lannebo? Finns det någon anledning att inte ha dem via SAVR? ang billigare avgift?

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Funderar lite på samma, har en mindre del Tin ny teknik idag men den saknar ju många av de stora techbolagen samt fokuserar på Norden. Är det rimligt att blanda den med tex Lannebo Teknik eller Robur Technology?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Nu har faktiskt Avanza i samband med TIN skapat en fond som heter Avanza World Tech by TIN som är just medelstora teknikbolag över hela världen, så den kanske hade passat bättre då?

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-05-27 klockan 14:52 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂