The Great Reset
Sök:

The Great Reset

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Filippa Carlsson

ställde för sedan frågan: The Great Reset

Hej!

Undrar om någon vet vad ”the great economic reset” kommer att innebära för vanliga småsparare.

/Filippa

Det finns 4 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

”The great reset” kommer att leda till att vi får ett grönt, hållbart och jämlikt samhälle och det bådar gott för oss småsparare. Men man ska inte tro att makteliten, överklassen och kapitalismen kommer bara att vifta med en vit flagga och kapitulera frivilligt. Nej, de vill försvara och skydda reset-knappen till varje pris, även med militära medel om behövs. Med sina liv och till sista man. Många hårda, långa strider kommer att bekämpas och mycket blod kommer att gå till spillo. Tyvärr. Men det är mycket stora värden, värderingar, som står på spel.

Det är inte svårt att förutsäga att ekonomiskt kommer det att bli turbulenta tider framöver innan vi får det (förhoppningsvis) bra igen. Många har redan börjar hamstra guld och silver i väntan på det oundvikliga – man kan se hur priserna har stigit på sistone. Och kampen är bara i sin början.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Så frustrerande att folk verkligen tror detta leder till något gott. Det är dags att vakna, detta är ingen tillfällighet. Allt är planerat sedan länge, och är ett av dom stora stegen mot new world order.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Javier videla

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Mycket intressant och aktuellt ämne.

Gemene man verkar inte ha någon uppfattning om hur illa ställt det är med världsekonomin.

Följer man gammelmedia så verkar det enda problemet vara Trump (i viss mån SD).

Får vi bara bort Trump kommer allt att bli bra.

Vad kommer att hända med våra investeringar(undantaget guld och silver)? Kommer värdet på världens börser raderas med 70-80 % ?

Kommer dollarn att kollapsa?

Hur förbereder man sig investeringsmässigt?

Hade gärna sett Jan göra ett avsnitt om olika tänkbara scenarion.

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Det här skulle vara fruktansvärt för äldre(som inte har tagit ut sina pengar), samt alla oss småsparare, då även våra pengar försvinner under the great economic reset.

Kan tänka mig att börsen är mer viktig för oss. Dom rika har pengar på börsen, fast dom har också mycket i kontanter.

Vi småsparare har mindre i kontanter och mer på börsen.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Utan att vara expert på ämnet så verkar ju the great reset vara något som drivs av många i den sk ”makteliten”. Syftet är väl eg inte att omfördela resurser mellan människor utan att ändra på vårt ekonomiska system från att vara tillväxtdrivet till något mer hållbart.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jag kan rekommendera den här videon av George Gammon för er som undrar vad ”The Great Reset” är och vilka den är till för att gynna.


  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Mattias Österberg

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-08-15 klockan 15:53 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂