Tid/Råd
Sök:

Tid/Råd

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Sofoa

ställde för sedan frågan: Tid/Råd

Ska sätta av en större summa avsedd för pension (om ca 35år). Är ny på området och vet inte vilken tid jag kommer kunna lägga ner så vill helst att det ”ska sköta sig självt”.

*Vad är fördelen/nackdelen med att använde exempelvis lysa mot att följa nybörjar-/globalportföljen på egen hand?

*Bör pensionssparandet sitta i samma portfölj eller skulle man kunna köra en del enligt nybörjarportföljen och en del likt global?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Fördel Lysa: Enkelt och bra. Du kommer få en en bra portfölj med minimal ansträngning.
Nackdel Lysa: Aningen högre förvaltningsavgift än motsvarande egen ihopsatta portfölj. Lysas styrka kan också vara dess svaghet. Då du får en färdig portfölj kan du inte ändra den utifrån egna preferenser. Bland annat har Lysa en tydlig överviktig mot Sverige, vilket inte går att ändra

Löpande pensionssparande gör du med fördel i samma portfölj.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-12-12 klockan 05:26 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.