Tidigare förvaltare
Sök:

Tidigare förvaltare

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Marielle

ställde för sedan frågan: Tidigare förvaltare

Hej!

När jag letar en fond tittar jag såklart på historiken hur den tidigare presterat, men låt oss säga att förvaltaren arbetat endast de senaste två åren i denna fond. Hur hittar jag namn på tidigare förvaltare i fonden?

Med vänlig hälsning rookien

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Marielle!

Som du är inne på så är förvaltaren väldigt viktig att hålla koll på, eftersom det blir en helt annan fond om man byter förvaltare!

Vad jag vet så finns det inte något enkelt sätt att ta reda på det, går oftast bra att googla fram och hitta gamla fondfaktablad eller så.

Men vilken fond tänker du på, så kan vi försöka hjälpa dig att hitta?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för svar!
  Nej, egentligen ingen speciell fond jag tänker på utan mer generellt hur man kan spåra fondförvaltare tillbaka i tiden. Har jag ett namn på en förvaltare kan jag googla fram var de tidigare varit, medan tidigare förvaltare för en specifik fond verkar lite krångligare att få fram. Bara undrade om det fanns något enkelt sätt att se historiken :)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Marielle

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-12-30 klockan 05:02 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.