Tidshorisont
Sök:

Tidshorisont

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mikael

ställde för sedan frågan: Tidshorisont

Hej!Hag tänkte spara upp ett fondspar till mina barn där de delar på en och samma portfölj. Jag skulle däremot behöva lite handledning kring hur en ska tänka kring tidshorisont och fördelning aktiefonder/räntor. Barnen är 8, 5 och 1 år gamla. Hur resonerar ni?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag resonerar att det är en lång tidshorisont för alla tre och att det är 100 % aktier/aktiefonder som gäller. Vissa förespråkar en 90-10-fördelning, men jag tycker faktiskt det är mest att krångla till det…

Jag ser inte heller någon anledning att avvika från fördelningen när barnen blir äldre, man vet inte när pengarna ska användas i alla fall. Visst kan de vilja köpa bostad, men de flesta hyr faktiskt sin bostad när de flyttar hemifrån och det kan dröja länge innan pengarna ska användas.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-02-19 klockan 20:32 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.