Tilldelning av Genova
Sök:

Tilldelning av Genova

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anki Becker

ställde för sedan frågan: Tilldelning av Genova

Hur kommer det sig att min man får tilldelning av Genova aktien och inte jag?Beror det på att han har ett större kapital?beror det på att jag är kvinna?jag har vid tidigare aktietilldelningar varit med om samma sak.

Det finns 3 svar till denna fråga

Best Answer

svarade på frågan för sedan

Det är vanligt att man inte får tilldelning när den är kraftigt övertecknad. Jag förstår inte varför du måste blanda in vad du har eller inte har mellan benen.

PS. Jag fick inte heller tilldelning.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Pengarna är alltid ett könsneutrala förmål. Både män och kvinnor gillar pengarna när det handlar investering.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  MLT
 2. Vit pil

  75 ST är ett hån. Jag sålde skiten direkt!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  J

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Den kommentaren var elak och passar inte i ett seriöst forum.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Det har inget att göra med att du är kvinna. Denna gång fick exempelvis min fru 150 aktier och jag fick 0.

Är en aktie kraftigt övertecknad händer det ibland att utfallet blir att bara en av makarna får tilldelning.

Genusperspektiv är ofta bra, men denna gång har hamnat fel.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Komplement till svaret. Skulle en bank medvetet välja bort kvinnor, skulle detta bli en kommersiell katastrof när det kom fram. Det behöver du inte oroa dig för.

  Däremot är det fullt möjligt att banken har andra urvalskriterier. Gamla kunder med lite större innehav kan exempelvis prioriteras före nya kunder som öppnade ett ISK i fredags. Varje bank bestämmer, så det finns inget generellt svar.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor
 2. Vit pil

  Trodde det var styrelsen på bolaget man vill skaffa innehav hos som bestämde vilka som får och inte får teckna vid börsintro. Banken har väl inget med det hela att göra?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Richard
 3. Vit pil

  Som Richard skriver så är det styrelsen som bestämmer tilldelningen, men däremot så kan styrelsen ge ett visst antal aktier som banken själva får dela ut. Upp till styrelsen!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström
 4. Vit pil

  Enkelt uttryckt. Styrelsen ser till att de stora investerarna och inte minst styrelsens ledamöter får sitt. Det kan vara fondbolag, pensionsfonder och allt möjligt. Resten får berörda banker. Styrelsen har sedan inget intresse av att lägga sig i hur bankerna fördelar aktierna. Detta skulle bara kosta tid och pengar.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor
 5. Vit pil

  Jag fick 75 av 200 sökta på mitt avanza konto som jag haft i flera år. Jag fick 75 av 200 även på mitt helt nystartade isk på Swedbank enkom för denna ipo. Jag är varken miljonär eller stor trogen bankkund.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Simpan

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-06-30 klockan 09:13 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.