Tillväxtmarknadsfonderna i Globala barnportföljen
Sök:

Tillväxtmarknadsfonderna i Globala barnportföljen

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Linus

ställde för sedan frågan: Tillväxtmarknadsfonderna i Globala barnportföljen

Hur kommer det sig att Swedbank Robur Access Asien är med i Globala barnportföljen? Är det för att ger mer exponering mot Asien än vad enbart Länsförsäkringar Tillväxtmarknad Indexnära ger? Varför räcker det inte annars att bara ha Länsförsäkringar Tillväxtmarknad Indexnära som enda exponering mot tillväxtmarknaderna? Den fonden har ju redan Asien som största region.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Skulle gissa att tanken är, som du säger, att få ytterligare exponering mot Asien och därmed även fler asiatiska företag som inte kommer med i bredare tillväxtmarknadsfond. Man ser att BNP ökar kraftigast i länder som Kina, Indien och andra företag i den världsdelen vilket gör att många ser en uppsida där framöver.

Vänligen
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-10 klockan 16:50 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.