Timing och ta rygg på riksbanken?
Sök:

Timing och ta rygg på riksbanken?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ingves

ställde för sedan frågan: Timing och ta rygg på riksbanken?

hej, sitter och lyssnar på presskonferensen med ingves

https://www.riksbank.se/sv/press-och-publicerat/riksbanken-play/2020/riksbanken-lanar-ut-upp-till-500-miljarder-for-att-sakerstalla-kreditforsorjningen/?year=2020&category=0&page=1&autoplay=true

 

Han säger att han kommer att låna ut 500 miljarder till 0% ränta till svenska företag via bankerna. Detta motsvarar 10% av BNP säger han. Är det rätt summa det vet han inte men skulle det behövas mer så finns det andra sett vi kan göra.

 

ok jag drar en liten parallell till min egen portfölj. Ingves injicerar nu 10% av BNP ut i ekonomin? Han är proffs, kanske man ska ta rygg? Sälja 10% av mina räntor och ”låna” till företagen genom att köpa aktier?

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Nja. Upp till 500 miljarder står det. En betydande skillnad. Eftersom bankerna står för förlustrisken kan utlåningen bli betydligt mindre.

När du köper aktier på börsen går inga pengar till bolagen. De går till säljarna.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Din har rätt. Tack jag lär mig 🤗

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-13 klockan 17:53 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.