Tips för att diversifiera portfölj och sätta mer pengar i arbete
Sök:

Tips för att diversifiera portfölj och sätta mer pengar i arbete

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Henmar

ställde för sedan frågan: Tips för att diversifiera portfölj och sätta mer pengar i arbete

Har just nu en liten summa pengar sparat som jag inte satt i arbete. Jag letar efter nya investeringsalternativ som kan ge mig en stabil avkastning och diversifiera min portfölj. I nuläget ser mina investeringar ut ungefär så här:

– 20 % Fondsparande på lång sikt

– 20 % Tessin Fastighetsinvesteringar

– 5 % Lendify

– 10 % Högräntekonto 4Spar

– 10 % Akelius Spar

– 35 % Bankkonto på Collector via Avanza.

Jag skulle alltså vilja ha tips på att framförallt sätta banksparandet i arbete till så låg (relativ) risk och så hög avkastning som möjligt. Tacksam för tips och gärna en liten motivering för ny inspiration.

Mvh

/H

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Henmar!

Du har en väldigt passiv portfölj skulle jag säga, risk och avkastning följer varandra tyvärr, så vill du ha hög avkastning så behöver du även ta höga risker. Finns tyvärr inga genvägar där man kan få hög avkastning utan risk.

Tycker att du kan kolla in dessa portföljer och se vad du tycker!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack för svar!

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Henmar

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-10-16 klockan 10:36 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.