Tips för att "manövrera" portföljen och månadssparande rent praktiskt?
Sök:

Tips för att ”manövrera” portföljen och månadssparande rent praktiskt?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Elias

ställde för sedan frågan: Tips för att ”manövrera” portföljen och månadssparande rent praktiskt?

Hej!

Jag är i processen att försöka strukturera upp mitt sparande enligt 4-hinkar strategin, jag har tänkt använda mig av Avanza då jag har varit kund där under en tid.

Det jag undrar är hur tusan ni rent konkret/praktiskt gör för att placera in pengarna man sparar vid varje månad. Som jag förstår det måste jag efter varje månadssparande-summa har förts över till min ISK gå in på varje fond i mina olika hinkar och köpa för 5 % av sparade summan i den fonden, 10 % iden fonden, 40 % iden fonden och så vidare.

Finns det inget sätt att få till att man vid överförd summa på månadssparandet ”automatiskt” köper in på de fonder man har, med samma fördelning. Alltså om jag t.ex. har ett månadsparande på 5000 kr vill jag att summan ska splittas i rätt andel till de olika fondernas respektive ”vikt” i min portfölj. Eller måste man dela upp beloppet och manuellt köpa för 200 kr där, 1000 kr där o.s.v.?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jodå, den funktionen finns. Mig veterligen kan du inte sätta upp det automatiserade månadssparandet via appen, du måste göra det via webbsidan.

Du hittar det under menyn ”Spara&Investera” -> ”Månadsspara” -> ”Välj fonder själv”. Lycka till!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Helt rätt, exakt där finns den funktionen.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-09 klockan 22:59 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.