Tips på böcker för en privatekonomiskt intresserad student?
Sök:

Tips på böcker för en privatekonomiskt intresserad student?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Bruno

ställde för sedan frågan: Tips på böcker för en privatekonomiskt intresserad student?

Hej!

Jag är 19 och ska strax börja studera på universitetet. Ja är mycket intresserad av hur jag kan optimera min ekonomi under min studietid, och har fått igång en stabil pengamaskin under det senaste året. Läste precis I Will Teach You To Be Rich och det fanns många bra idéer om konsumtion och sparande, men det var samtidigt mycket jargong specifikt till det amerikanska systemet (401(k), ett annat studiestödssystem, credit-score, etc). Jag tyckte ibland också att den fokuserade på idéer som är specifika till lite högre åldrar än min (privatekonomi när man har heltidsjobb, exempelvis). Min fråga är därmed, har ni några tips på böcker som riktar sig till studenter och deras ekonomi, som även är mer applicerbart till det svenska systemet (CSN, sparsam livsstil, etc)?

Tack!

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-08-22 klockan 14:12 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.