Tips på bra ETF för Guld och Silver på Nordnet
Sök:

Tips på bra ETF för Guld och Silver på Nordnet

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Per

Den här artikeln publicerades 2017-08-10 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Tips på bra ETF för Guld och Silver på Nordnet

Hej,

Är ute efter köpa Guld och Silver inför vad jag tror kommer bli kommande oroligheter på börserna runt i världen. Vill inte handla fysiskt guld och är inte ute efter någon hävstång. Helst en direkt koppling till guld respektive silverpriset och inte till företag i respektive bransch. Finner det svårt att hitta detta på egen hand och har aldrig handlat med ETF papper innan. Kan du hjälpa mig att hitta något lämpligt?

Tack på förhand!

 

Per

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Sök på IAU, GLD eller PHYS i Nordnet. Bra guld-ETF:er för småsparare som vill diversifiera portföljen. Köpa fysiskt är bara onödigt.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Ja, och Per, om din inte redan har läst Jans ”Mina erfarenheter av olika sätt att köpa och investera i guld och silver” så rekommenderar jag den.
  https://rikatillsammans.se/mina-erfarenheter-av-olika-satt-att-kopa-och-investera-i-guld-och-silver/

  Det går även att läsa om SPDR Gold Shares ETF på Wikipedia.
  https://en.wikipedia.org/wiki/SPDR_Gold_Shares

  Såväl iShares Comex Gold Trust och SPDR Gold Shares ETF har 40-sidiga finstilta prospekt som beskriver att de har fysiskt guld – åtminstone i princip. De jurister som har försökt att fullt ut förstå de snåriga uppläggen påstås har gått bet.

  Sedan är det bara att sätta igång och tajma marknaden! Börsen har redan börjat rasa och guldet tangerar årshögsta. ”Det skulle man ha tänkt på tidigare”. ;)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Thomas A

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-08-10 klockan 22:34 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂