Tips på hur jag ska placera mitt sparande
Sök:

Tips på hur jag ska placera mitt sparande

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av My

Den här artikeln publicerades 2017-04-01 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Tips på hur jag ska placera mitt sparande

Hej!
Jag har precis bestämt mig att jag ska sätta mig in i mitt sparande och kommit fram till att jag kommer att kunna spara 4400 i månaden. Jag vill gärna ha tips på hur jag ska placera detta. Tanken är det de ska placeras i buffert, målspar och en pengamaskin. 

Det finns 1 svar till denna fråga

Best Answer

svarade på frågan för sedan

Jag skulle säga börja med den här artikeln: 

Men i grunden så skulle jag tänka som: 

  1. Börja med buffertsparandet tills det är uppe i en lagom nivå för dig. Det beror på hur gammal du är, familjesituation etc. Jag tänker att man bör alltid kunna klara en övergång till t.ex. a-kassa, vid sjukdom eller så. Allt sådant brukar ta minst 1 -2 månader enligt min erfarenhet. Så 1 – 3 månader om du är ung och få utgifter, 3 – 6 månader om bor i hus, har barn och familj etc. 
  2. Målspara en del av pengarna till framförallt de stora utgifterna – boende, bil och semester. 
  3. Bygg en pengamaskin där du avsätter minst 10 % av din lön över tid. Uppemot 20 % om du vill att den ska vara ett pensionssparande också. 

Lycka till med ditt sparande!
Jan

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-04-01 klockan 11:38 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂