Tips på ombalansering av allt
Sök:

Tips på ombalansering av allt

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Robert

ställde för sedan frågan: Tips på ombalansering av allt

Hej.

Har lyssnat på poddavsnittet och jag har väl aldrig gjort ngn ombalansering. Vad jag förstår så ska man se över hela sitt sparande och inte bara Lysa, fonder, aktier.

Jag har ex både sparande på Volvo finnans ca 40% av totala sparandet (buffert), buffert på Swedbank ca 40k, Lysa hinkar 60/40 och 90/10. Aktiefonder på Avanza. 6st 3 var i två olika ISK. Tänkte att det räcker att föra in i ombalanseringsmallen med det på Avanza ovh sen är det bra men så enkelt kanske det inte är om man ser till hela sparande med risktagandet.

Jag har en lång sparhorison 10-30 år

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Robert!

Absolut, det är ett ypperligt tillfälle att kolla igenom sin hela ekonomi!
Gå igenom den och balansera upp den efter t.ex ”Fyra-hinkar-strategin”, då kommer du ha gått igenom hela din ekonomi och har full koll!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej.

  Då kanske med upplägget jag har nu har för låg risk. Med tanke på en buffert både på Swedbank Ca 3 månadslöner och Volvo finans ca 200k. Kanske man ska slopa Volvo helt och lägga pengarna i den passiva hinken.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Robert

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej.

Tack för svar. Ser man på hela ekonomin så har jag nog haft en väldigt stor buffert. Har iaf nu ombalanserat fonderna på Avanza, gick smidigt med Jans mall. Sen flytta över från Volvo finans till Lysa i omgångar så man får lite fler pengar i arbete.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-22 klockan 07:19 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.