Tips till en 22-åring som vill komma igång och spara 4 000 kr i månaden
Sök:

Tips till en 22-åring som vill komma igång och spara 4 000 kr i månaden

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Christoffer E.

Den här artikeln publicerades 2017-04-19 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Tips till en 22-åring som vill komma igång och spara 4 000 kr i månaden

Mitt namn är Christoffer och jag undrar om du skulle kunna ge några tipps hur man skulle kunna investera cirka 4 000 per månad för en 22 åring att öka sina pengar.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Christoffer,
Jag skulle säga att mitt tips är att börja med att skaffa en buffert (beroende på utgiftsnivå). Sedan skulle jag skaffa ett konto på Avanza eller Nordnet och börja månadsspara. Beroende på vad du spar till skulle jag anpassa mina investeringar till detta, när kommer jag behöva pengarna?

Insats till lägenhet inom säg 5-10 år? Mestadels ränte-/obligationsfonder med en del indexfonder
Köpa bil/resor inom 0-5 år?  Nästan uteslutande ränte-/obligationsfonder
Längre tidshorisont 10+ år? Större del indexfonder, titta in under (https://rikatillsammans.se/fondportfolj/) och starta enligt t ex. nybörjarportföljen eller Rika Tillsammans portföljen.

Lycka till!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Jag kan utan problem lägga in 3-4 tusen per månad då jag bor hemma så har inga utgifter och vill öka dem snabbast så då tänkte jag kanske index fonder på avanza Avkastnings Portfölj låter det som bästa för öka pengarna?

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Christoffer

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-04-19 klockan 10:56 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂