Tjäna pengar på Avanza Zero när det svänger kraftigt?
Sök:

Tjäna pengar på Avanza Zero när det svänger kraftigt?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Magnus

ställde för sedan frågan: Tjäna pengar på Avanza Zero när det svänger kraftigt?

Kom att tänka på en grej angående priset på fonder nu när det svänger upp och ner. Om vi tar Avanza Zero som exempel, som jag har förstått det så sätts priset endast en gång per dag.

Innebär det att jag kan köpa Avanza Zero idag, till gårdagens pris, efter att jag sett att OMXS30 gått upp kraftigt idag? Isåfall ”vet” jag ju att jag kan sälja den dyrare imorgon, eftersom jag då kommer att betala dagens kurs (vilket imorgon ju är ”gårdagens kurs”).

Känns ju konstigt att det skulle finnas ett så uppenbart kryphål, så vad är det jag missar?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hittade svaret på min egen fråga längst ner på https://www.avanza.se/lar-dig-mer/avanza-akademin/fonder/kopa-och-salja-fonder.html

Där framgår att det är dagens stängningskurs som gäller om man lägger en order före kl 13:00, och morgondagens kurs efter det. Vet inte var jag fick att det var gårdagens kurs som gällde ifrån.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Och fick av Avanza höra att priset jag får betala är snittet för dagen. Antar att det då blir priset vid stängning.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    MartinP

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-10 klockan 14:35 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.