Tjänar jag på att flytta min tjänstepension från det förvalda alternativet när jag har många förvaltare?
Sök:

Tjänar jag på att flytta min tjänstepension från det förvalda alternativet när jag har många förvaltare?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Therese

ställde för sedan frågan: Tjänar jag på att flytta min tjänstepension från det förvalda alternativet när jag har många förvaltare?

Hej!

Jag har haft ett antal jobbvilket har resulterat till att jag har 5 olika pengapottar hos olika förvaltare (KPA Pension, Kyrkans pensionskassa, Kåpan Pensioner, SEB och SPV).Hur ska jag tänka? Lönar det sig att lägga ner tid på att välja och tänka som jag gör i mitt privata pensionssparande med fördelning av aktiefonder och räntefonder (som jag förövrigt har fått  mycket stor hjälp av den här hemsidan, tack!)? Eller ska summan som jag har intjänat i de respektive pottarna få avgöra hur mycket tid jag lägger ner? Vad är viktigast att tänka på?Vänliga hälsningar Therese

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Therese!

Jag tycker det är värt att ändra sina tjänstepensioner till ett bättre alternativ, oavsett summan.
Det kommer att ge bättre avkastning i slutändan, den lilla tiden som man behöver lägga på detta är nog en bra avkastning på använd tid i slutändan!

Viktigaste att tänka på är att du ska ha en fondförsäkring och fonder med så låga avgifter det går.
AMF brukar ha bra fonder i sitt utbud.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-30 klockan 16:02 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.