Tjänste pension Smartast att göra?
Sök:

Tjänste pension Smartast att göra?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Olof

ställde för sedan frågan: Tjänste pension Smartast att göra?

Hej Skulle vilja ha lite hjälp kring en fråga? Har en tjänstepension en av 3 tror jag men denna är från min ungdom FORA och där kan jag välja antingen traditionell försäkring eller fondförsäkring? Tror jag ska välja Fondförsäkring och där kan jag välja Länsförsäkringar Fondliv vet ni om detta är bra är den som Länsförsäkringar Global Indexnära ? Som jag har i min nybörjarportfölj på Nordnet. TJP på 25000 kr och är nu placerad i AMF (2014) traditionell försäkring borde jag bytta till Fondförsäkring ? har annan TJP nu från mitt nuvarande jobb så har inga mer inbetalningar till denna TJP. Tacksam för hjälp:)

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag hade en liknande liten ”slasksumma” som jag flyttade till fondförsäkring i Länsförsäkringar. Där kan man sedan välja på ett antal olika fonder, bla Länsförsäkringar Global Indexnära.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack:) Gjorde precis detta för 1 timme sen läste lite själv men tack så mycket för snabbt svar:) . Tog det alternativet att dom styr det med 3 olika aktiefonder tills man är 55 år sen går dom in med räntefonder till man är 75år . Blev inte 90/10 men nästan får väl se det som min lek hink:)

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Olof

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-09-01 klockan 12:33 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.