Tjänstepension
Sök:

Tjänstepension

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anna

ställde för sedan frågan: Tjänstepension

Hej,

Jag har börjat fundera över min tjänstepension och att flytta denna till något så fördelaktigt som möjligt. Är nyss fyllda 28 så har många år kvar till pension, och många år kvar som kapitalet kan växa.

Från mitt nuvarande jobb betalas pengarna in till Alecta, och som jag förstått det måste man behålla 50% av beloppet i deras traditionella försäkring, men resterande 50% kan man flytta och då borde det väl vara smart att välja fondförsäkring för att få chans till större avkastning.

I och med att jag haft olika jobb har pengar betalats in lite varstans, och hos vissa aktörer med mindre belopp har jag valt att flytta pengarna till SPP. Ska jag göra samma med de 50% jag själv bestämmer över som nu ligger hos Alecta så att jag kan välja deras globalfond? Den är både billig och bred, och det är ju så jag sparar privat för pensionen så tänker att det borde vara rätt för tjänstepensionen också?

Tack på förhand för svar!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Anna!

Tycker att du tänker helt rätt.
Har du kommit fram till att SPP är det rätta valet så kör vidare med det, att även köra på med en globalfond tycker jag också låter bra eftersom det är så långt till pensionen att dessa pengar då har en väldigt lång tidshorisont

Lycka till!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Frågan är väl mer om SPP är rätt val? Verkar som att de har billiga fonder osv, men tycker tjänstepensionen är svår att få grepp om…

  0
  Gravatar ikon för användaren
  A
 2. Vit pil

  Tjänstepensionen är väldigt svår och lurig, men SPP är en av dom som har billigaste fonderna och bra utbud, så att behålla dom där ser jag inget konstigt med iaf!

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-09-19 klockan 11:57 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.