Tjänstepension.
Sök:

Tjänstepension.

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johan

ställde för sedan frågan: Tjänstepension.

hejsan!

 

Tack för en bra Podd, har hittat den för inte allt för länge sedan.

lyssnade på avsnitt 5 angående avgifter och avad skillnaden blir på lång sikt till tex tjönste pensionen.

sedan pratade ni mkt om oberoende aktörer och dylikt.

jag har idag en utav storbankerna som tjänst för tjänstepensionen..

nu kommer frågan! Jag har ju inte lyssnat så långt in i flödet än, men vad använder ni för eran tjänstepension? Med vänlig hälsning, johan

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag har idag tjänstepension som hanteras av Valcentralen så de val jag kan göra är relativt begränsade.

Jag tror starkt på att fonder kommer gå bättre än sk. Traditionell försäkring. Därför har jag valt så mycket fondandel som var möjligt (50%) Den delen har jag valt hos Länsförsäkringar som dels var enda alternativet utan en fast % del av kapitalet och som även har ett fondutbud jag tycker är okey.

Mina fonder i detta pensionssparande har idag ett värde på 210 000 (103 000kr inbetalt)

Värdet på den traditionella delen är 139 000kr så där ser vi att fonddelen har utvecklats betydligt bättre (inte så konstigt då de 11 år jag varit anställd har haft bra generell börsutveckling)

Både Alecta och AMF har låga avgifter på traditionella delen och har haft stabil avkastning.

Jag kommer byta arbetsgivare från årsskiftet och de placerar pensionsdelen via nordnet så då får jag större valfrihet med utbudet.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-11-12 klockan 05:42 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.