Tjänstepension
Sök:

Tjänstepension

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ulrika Eriksson

Den här artikeln publicerades 2017-11-02 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Tjänstepension

Ska man välja fonder som endast har PPM nummer när det gäller val av fonder till  tjänstepension?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ett PPMnummer innebär inte någon som helst kvalitétsgaranti. Se bara på Allraskandalen.

Välj en diversifierad fond med låga avgifter, gärna från en etablerad aktör typ AMF.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Premiepension (PPM) och tjänstepension är inte samma sak. Vad gäller fondval/typ av fonder skulle jag titta på Jans guider för långsiktigt sparande (tror han kallar det barnportföljen). Beroende på var du har din tjänstepension är utbudet för vad du kan investera i olika stort, men då får man försöka hitta något liknande som t.ex. de Jan föreslår.

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jodå, jag kan skillnaden mellan PPM och Tjänstepension. Jag tolkade frågan som om frågeställaren var osäker på om det var en bra idé att välja en fond som samtidigt inte var med i PPM.
  Bra fonder finns även utanför PPM. Spiltan Investmentbolag är ett exempel på detta. Tyvärr lär den väl inte finnas i utbudet för tjänstepension heller.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-11-02 klockan 18:18 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.