Tjänstepension
Sök:

Tjänstepension

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jesper

ställde för sedan frågan: Tjänstepension

Hej!

Har en fråga angående min tjänstepension.

Har nu börjat ta hand om den själv och placerat den i fonder. Jag är 26 år och har jobbat på samma ställe i 7år. Fick se att min tjänstepension är uppe i ca 17000, vilket jag tycker låter väldigt lite för 7 års arbetstid. Tänker jag rätt eller låter det rimligt? Är helt nollad på vad som är rätt och fel i det läget? Men som sagt, det låter lite.

Tacksam för svar!

Mvh Jesper

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Jesper.
Det jag vet om man är privat anstanställd Saf Lo då börjar arbetsgivare betala in TP samma månad som man fyller 25år! Vet inte hur är det i andra avtal. Så måste du tänka inte när du började jobba vid 20 årsåldern. Mvh.jacke77

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Ja, detta är tyvärr inget bra avtal. Kommunals medlemmar har det bättre. Där är gränsen 21 år.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor
 2. Vit pil

  Misstänkte att det var 25år när jag kollade tidigare insättningar. tack så mkt för svar!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jesper

Kommentera

svarade på frågan för sedan

I vilket bolag har du valt att placera pengarna?

villa fonder har du valt?

/Fredrik

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-12-08 klockan 20:42 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.