Tjänstepension
Sök:

Tjänstepension

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av lars

ställde för sedan frågan: Tjänstepension

hej

Har en kollektivavtalad  tjänstepension drygt 170000 hos AMF som jag inte kan flytta, AMF har ju inte speciellt mycket att välja på, fördelningen lyder! 50% AMF aktiefond global 50% AMF aktiefond småbolag, några bättre förslag?.

 

Tack på förhand

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag hade lagt 100% i globalfonden. Den har en officiell avgift på 0,40%, men du har sannolikt lägre genom kollektivavtalet.

50% småbolag tycker JAG är för hög risk.

Intressant att det är en avtalad tjänstepension som inte kan flyttas från AMF till annat institut inom samma avtal. Är du helt säker? Har du kollat med din valcentral?

/Fredrik


Den här artikeln publicerades 2018-08-08 klockan 09:32 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.