Tjänstepension 90/10
Sök:

Tjänstepension 90/10

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Richard Leknes

ställde för sedan frågan: Tjänstepension 90/10

Ska snart göra fördelning av portföljer hos AMF och SPP.

Jan säger ju att spiltan räntefond är bra att ha som räntedel men den kan man nog inte välja hos dessa.

Vad ska man ta istället? Vanliga korträntefonder går ju med minus så lång ränta istället eller blir det någon negativ konsekvens då?

Kom gärna med tips.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

 • AMF Räntefond Lång
 • SPP Obligationsfond

Båda är utmärkta fonder. De avkastar dock inte så mycket just nu. Men de är säkra.

En helt ny fond är AMF Företagsobligationsfond. Den fick en tråkig start i samband med börsnergången i höst, men med 0,15% i avgift ser den onekligen intressant ut. Min gissning är att den kommer prestera ungefär som Spiltan Räntefond Sverige.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Håller helt med CL, dessa är två bra val.

  2+
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström
 2. Vit pil

  Tack för svaren!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Richard Leknes

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-02-08 klockan 01:05 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.