Tjänstepension avgifter
Sök:

Tjänstepension avgifter

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Sanna

ställde för sedan frågan: Tjänstepension avgifter

Hej,

Min arbetsgivare betalar in ca 4 000 kr till mig i tjänstepension varje månad hos LF där jag själv kan välja fonder. De avgifterna som dras på denna tjänstepension är;

-vanlig förvaltningsavgift på fonderna jag valt

-kapitalavgift 1,50 % per år

-fast avgift 240 kr per år

-avkastningskatt 0,075 på värdet 1/1 varje år

 

Känns som att det är väldigt mycket avgifter, är detta normalt för alla som har tjänstepension? Är det något man kan påverka så att avgifterna blir lägre? Tacksam för svar!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

En kapitalavgift på 1.5 procent är högt. Det finns många fall, även hos LF, där kapialavgiften är 0 eller bara några enstaka tiondelar. Kan det vara så att efterlevandeskydd ingår? I så fall bör du överväga att avstå från detta.

Kontrollera med Länsförsäkringar att du uppfattat allt rätt. Är det så,  bör du försöka övertyga din arbetsgivare att hen tittar på ett bättre alternativ.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-02-11 klockan 14:06 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.