Tjänstepension - Bästa fondförsäkring - AKAP-KL
Sök:

Tjänstepension – Bästa fondförsäkring – AKAP-KL

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ludde

ställde för sedan frågan: Tjänstepension – Bästa fondförsäkring – AKAP-KL

Det ringde en snubbe ifrån Folksam för ungefär ett halvår sedan och tyckte att jag skulle börja pensionsspara där, han lät väldigt kunnig och allt lät hur bra som helst, så jag Jag började pensionsspara där. Nu undrar jag om det är ett bra alternativ att spara där eller om jag ska lägga allt sparande på Lysa som jag fick upp ögonen för häromdagen? Vad tycker ni som har mer erfarenhet? Jag är helt grön och har precis börjat spara.

Jag kör efter fyra-hinkarsprinciper:

20%A 80%R -250kr/mån

60%A 40%R – 350kr/mån

80%A 20%R – 400kr/mån

I Folksam sparar jag 900kr/mån och undrar då om jag istället ska låta fondrobotten investera även dom  nu istället? Ge mig gärna råd då jag mer än gärna vill lära mig! Tack på förhand

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej.

Jämförde på konsumenternas.se då visar det sig att Amf fond försäkring är billigaste och bästa valet för dig.

Mvh. Jack

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för svaret Jack! Jag är inte säker på att jag förstår vad du menar, tycker du att jag ska flytta mitt sparande endast från Folksam till AMF? Eller tycker du att jag även ska passa mig för fondrobotten Lysa?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Ludde

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej,

Du nämner tjänstepensionen AKAP-KL i rubriken, men av din beskrivning låter det som att du pensionssparar privat. Jag blir lite osäker på vilket slags sparande du syftar på.

AKAP-KL kan du knappast lägga på en fondrobot.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tjena!
  Jo jag såg att rubriken inte riktigt blev vad jag hade tänkt..
  Men frågan är om det verkligen är bra att pensionsspara med en kapitalförsäkring på Folksam eller inte. Jag har verkligen ingen aning då jag alldeles nyss har börjat sätta mig in i mitt sparande..
  Fondrobotten är ändå något som jag tycker verkar intressant men hur skulle ni ha gjort med dom 900kr som jag anförtror Folksam med?
  Tacksam för svar!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Ludde

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Folksam sänkte flyttavgiften efter påpekande från DI

 

Passa dig för Folksam! De var precis inblandade i en pensionsskandal där de försökte blåsa en trogen kund på 10 000tals kronor

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-30 klockan 17:35 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.