Tjänstepension - bör man flytta och hur går man tillväga isf?
Sök:

Tjänstepension – bör man flytta och hur går man tillväga isf?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av John

ställde för sedan frågan: Tjänstepension – bör man flytta och hur går man tillväga isf?

Hej,

Jag har tjänstepension via Kåpan (genom SPV) och min fru via KPA. Vissa delar av dessa kan man flytta, och vissa är fasta så vitt jag förstått det hela rätt. Är det värt att flytta dessa pengar (vi har 35-40 år kvar till pension) och hur gör man isf? Borde inte staten (Kåpan) och kommunala (KPA) alternativen vara relativt bra redan från början och ett bra komplement till privat sparande i indexfonder?

Mvh, John

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-07-08 klockan 20:45 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.