Tjänstepension, byta från traditionell försäkring till fondförsäkring?
Sök:

Tjänstepension, byta från traditionell försäkring till fondförsäkring?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Eila Ollila

ställde för sedan frågan: Tjänstepension, byta från traditionell försäkring till fondförsäkring?

Hej jag är 56 år, kommunanställd. Undrar om det är bättre el lönsammare att placera min AMF pension till bank, där de förvaltar i  Generation flex, både aktier o fonder? Kan jag bli utan tjänstepension om de gör dåliga val i placering av min pension?

mvh E O

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej

Det beror på intresse och riskvilja. Traditionell försäkring har generellt relativt stor del räntefonder. Du är fast med förvaltarens förslag och erhåller ofta en garanti på minimum du kommer få ut.

Fondförsäkring är som vanligt fondsparande och du kan teoretiskt förlora mer pengar då ingen garanti finns. Att du blir utan tjänstepension är mycket osannolikt.

Om du vill ha högre risk och potentiell avkastning samt möjlighet att välja själv tar du fondförsäkring annars traditionell. Framförallt om du ändå tänker ha en stor del räntefonder.

Gå in på konsumenternas.se och jämför.

Lycka till!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-11-20 klockan 22:37 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.