Tjänstepension, byta från traditionell försäkring till fondförsäkring?
Sök:

Tjänstepension, byta från traditionell försäkring till fondförsäkring?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Carina

ställde för sedan frågan: Tjänstepension, byta från traditionell försäkring till fondförsäkring?

Hej,

 

Är en kvinna på 56 år som inte är speciellt insatt i tjänstepensionen men har börjat fundera på att byta från traditionell försäkring som jag har idag i AMF till fondförsäkring och då eventuellt till SPP.

 

Är det att rekommendera vid denna ålder eller bör jag stanna kvar i traditionell försäkring?

 

Mvh

Carina

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Du har med största sannolikhet redan 50% i en traditionell försäkring som brukar vara tvingande. Resterande skulle jag sätta i en fondförsäkring med möjlighet till större avkastning. Har själv SPP i ITP-avtalet för min ITPK. Lägg det i t.ex. SPP Aktiefond Global som kostar 0,15% på ITP-avtalet.

Om du har annat avtal måste du kolla vad de har för avgift.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-09-30 klockan 13:12 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.