Tjänstepension eget företag
Sök:

Tjänstepension eget företag

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Diana

ställde för sedan frågan: Tjänstepension eget företag

Hej! Nyss fyllda 35 har jag äntligen tagit tag i min ekonomi och mitt pensionsspar. Jag har under hela mitt yrkesliv varit egen företagare men först helt nyligen haft möjlighet att ta ut en lön ur företaget. Min revisor rådde mig att betala 35% av min nuvarande inkomst till tjänstepension nu när jag i mitt aktiebolag har möjlighet för att kompensera för alla år jag arbetat utan pensionsgrundande inkomst.

Sagt och gjort gick jag till Handelsbanken där jag har mitt företagskonto och blev rekommenderad att teckna Handelsbankens tjänstepension i Handelsbanken Liv. Det är en tjänstepensionsförsäkring, företagarplan, Handelsbanken Pension 80.

Är det ett bra alternativ för pensionssparande eller borde jag se mig om efter alternativ?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Diana!

Tycker att du ska se över efter andra alternativ!
Vet att Avanza ska ha en bra tjänstepension där du kan investera i alla möjliga fonder och aktier utan några extra avgifter eller liknande, hör av dig till dom och se vad dom säger!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tjänstepension är inte alltid den bästa/billigaste lösningen. Du bör också känna till alternativ till tjänstepension. Två exempel är direktpension och att helt enkelt ta aktieutdelning och spara privat på ISK. Själv använder jag en kombination av tjänstepension och aktieutdelning.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  AdamL
 2. Vit pil

  Riktigt bra Adam, helt rätt att det finns andra möjligheter till pensionssparande än just tjänstepension när man är egenföretagare!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-24 klockan 13:11 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.