Tjänstepension - Från egenföretagare till statligt anställd
Sök:

Tjänstepension – Från egenföretagare till statligt anställd

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jens

ställde för sedan frågan: Tjänstepension – Från egenföretagare till statligt anställd

Hej!

Jag har under drygt 2 års tid tjänstepensionssparat på Avanza.

Jobbat som egenföretagare i cirka 4 år, men har nu fått en anställning på en myndighet. Tyvärr är det inte möjligt att välja Avanza som alternativ för tjänstepension för SPV. Alternativet är Kåpan pension eller själv välja fonder.

Vad hade ni gjort? Ska jag flytta över det från Avanza för att skapa någon liknande hög-risk portfölj som jag för tillfället har på Avanza?

 

Mvh

Jens

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Jens!

Det du har på Avanza ser jag ingen anledning att flytta där ifrån då det är ett väldigt bra val om tjänstepensionsförvaltare.

Den andra delen som ligger i kåpan hade jag lagt den valbara delen hos antingen AMF eller Futura, båda har ett bra fondutbud med billiga fonder.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-02 klockan 12:30 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.