Tjänstepension. Hängavtal via Unionen eller Direktpension utan försäkring?
Sök:

Tjänstepension. Hängavtal via Unionen eller Direktpension utan försäkring?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jenny

ställde för sedan frågan: Tjänstepension. Hängavtal via Unionen eller Direktpension utan försäkring?

Tjänstepension till mig själv i mitt AB. Jag tar ut 39\’ i lön. Sitter och klurar på vad som är bäst och tar tacksamt emot råd/motiveringar!1)Hängavtal via facket Unionen med låga fondavgifter via tex Alecta?2)Direktpension utan försäkringsinslag?3)Pensionsspara via Avanza/Nordnet?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Denna läsning kanske kan hjälpa lite, tjänstepension för egenföretagare.
https://www.pensionsmyndigheten.se/forsta-din-pension/vad-paverkar-din-pension/du-som-ar-foretagare

Jag är själv inte egenföretagare men har min tjänstepension hos Nordnet, mycket nöjd med det då de har ett bra utbud.

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-08-03 klockan 09:46 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.