Tjänstepension hos SEB
Sök:

Tjänstepension hos SEB

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Rikard

Den här artikeln publicerades 2017-05-07 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Tjänstepension hos SEB

Hej

Företaget där jag jobbar har precis flyttat tjänstepensionen från SPP till SEB och nu försöker jag bestämma mig för hur jag ska investera mina pengar.

Låga avgifter är en prio så jag tittar nu på de olika indexfonderna som SEB har men jag kan inte bestämma mig för hur jag ska fördela.

Finns det något som sitter inne med några tips? Ska man satsa på enbart indexfonder eller ska man även sätta pengarna i andra typer?

Tack på förhand!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

SEB har en alldeles utmärkt global indexfond som även täcker tillväxtmarknader. Jag har själv pension på SEB (jobbar på att flytta den men har inte gått i mål än…) och har 100% av det sparandet i den fonden.

SEB Etisk Global Indexfond

Nu påstår jag inte att detta är det bästa för just dig, men det bör fungera utmärkt för de flesta som vill ha 100% aktier i sin portfölj, vill investera helt passivt och kostnadseffektivt med god riskspridning och inte har någon särskild anledning att föredra någon särskild bransch eller land.

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-05-07 klockan 14:55 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.