Tjänstepension= ITP2 eller ITP1 ??????
Sök:

Tjänstepension= ITP2 eller ITP1 ??????

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Tina

ställde för sedan frågan: Tjänstepension= ITP2 eller ITP1 ??????

Hej!En liten fråga för oss som jobbar i vården: Vi har en rätt rörlig arbetsmarknad, många byter jobb flera gånger i livet och kan därför växla mellan pensionsavtal (tex mellan privat vårdarbetsgivare och offentlig). Jag är 48 år gammal. Har idag KAP-KL tjänstepension inom landstinget. Min nuvarande arbetsplats har bytt ägare, och nu står jag mellan  att välja ITP1 eller IPT 2. Jag som född innan 1979 är en sk 10 taggare så är det istället en premiebestämd ålderspension.  Det är alltså INTE troligt att jag kommer att stanna kvar i 15 år på samma arbetsplats, eller ens ha Collectum som avtalspension hela arbetslivet.  Skulle ITP1  eller IPT2 vara en bättre lösning för mig ???????

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-03-07 klockan 10:33 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.