Tjänstepension ka-kl
Sök:

Tjänstepension ka-kl

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Tina

ställde för sedan frågan: Tjänstepension ka-kl

Hej!

Med anledning av dagens avsnitt om oroliga tider  så har jag en fråga om min tjänstepension (kap-kl) som är en fondförsäkring hos AMF. Jag har för närvarande 80% AMF aktiefond global, 10%  Amf Aktiefond Sverige , 10%Amf Aktiefond Småbolag investerat pga låg avgifter. Jag är idag 48 år gammal, så det är långt kvar till pensionen. Bör jag ombalansera portföljen eller välja AMF Generationsportfölj  eller Tjänstepension, Traditionell försäkring???

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

 

Satsa på aktiefonder till lågt pris i din ålder. Kolla in http://www.smaspararguiden.se om hur att tänka kring Kap-Kl m fl.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Tina!

Eftersom det är långt kvar till pension så tycker jag som Tomas att sikta på mer aktiefonder för att maximera avkastningen.
Då det är så lång tid kvar så ska det gynna sig att ha aktiefonder om man kollar historiskt.

Tack för din fråga!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Jag vill tillägga att billiga indexfonder högst sannolikt är modellen för dig, med indexfonder så är riskspridningen stor då de ofta innehåller många aktier i olika regioner och tillgångsslag. Här är en länk som kanske kan vara till hjälp: http://www.smaspararguiden.se/pensionsskolan/

    1+
    Gravatar ikon för användaren
    Tomas

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-11-19 klockan 09:08 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.