Tjänstepension kap-kl
Sök:

Tjänstepension kap-kl

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Tina

ställde för sedan frågan: Tjänstepension kap-kl

Hej!

Jag har KAP-KL och har haft traditionell försäkring i Kpa fram tills nu.Jag hade tänkt välja AMF fondförsäkring!

Jag skulle vilja ha lite råd hur man ska tänka och vad man ska välja?

1)AMF aktiefond global 50%

2.AMF aktiefond Asien still havet 10%

3.AMF aktiefond småbolag 10%

4.AMF aktiefond mix 10%

5.AMF aktiefond Sverige 20

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

AMF har relativt låga avgifter på sina aktiefonder vilket är bra, mellan 0,40%-0,60%

AMF Aktiefond Mix är en blandning av Svenska aktier och aktier från hela världen så det får du redan exponering mot om du har Aktiefond Sverige och Aktiefond Världen/Global, den kan du ta bort då det blir lite kaka på kaka.

Gällande fördelning är detta den rekommenderade fördelningen i Barnportföljen som har lång tidshorisont på 10 år eller mer:

60% Globalfond (i detta fall AMF Aktiefond Global)
20% Sverigefond (AMF Aktiefond Sverige och AMF Aktiefond Småbolag)
10% Tillväxt- och Asien (AMF aktiefond Asien Stilla Havet)
10% Ränte- och obligationsfonder (På AMF finns AMF Räntefond Kort och AMF Räntefond Lång)

Denna fördelning kanske kan vara lite inspiration, så Jan här på bloggen tänker kring långsiktigt sparande!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-04-26 klockan 08:44 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂