Tjänstepension och fördelning
Sök:

Tjänstepension och fördelning

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johan

Den här artikeln publicerades 2017-05-29 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Tjänstepension och fördelning

Hej!

Jag har fondförsäkringar i min tjänstepension hos bla AMF och Skandia. I mitt avtal är fondutbudet ganska begränsat så jag har valt 100% billiga aktieindexfonder där och har räntedelen (det som kallas krockkudde på denna sida) på min ISK på Nordnet.

Det gick inte att få till en bra fördelning per försäkringsbolag eftersom fondutbudet är så kasst.

Frågan är hur man ska klassa traditionella försäkringar? Som ränta?

Hur tänker ni kring detta? Gör ni på samma sätt?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

En traditionell försäkring bör du kunna kan du betrakta ungefär som en blandportfölj.

Exakt hur det ser ut varierar mellan bolag beroende på hur åtagandena ser ut, investeringsstrategi, marknadstro m m, men de har normalt både svenska och utländska aktier, ränteplaceringar samt en större eller mindre släng ”alternativa” tillgångsklasser.

Kolla gärna med ditt försäkringsbolag om du vill veta mer exakt – de har säkert information om hur portföljen ser ut och förvaltas på sin hemsida någonstans, om inte annat i sin årsrapport.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-05-29 klockan 06:43 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.