Tjänstepension, omfördela från aktier till räntor.
Sök:

Tjänstepension, omfördela från aktier till räntor.

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Alexander

Den här artikeln publicerades 2017-10-16 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Tjänstepension, omfördela från aktier till räntor.

Hej allesammans!

Min mor är 65 år och har en tjänstepension inom AMF där hon för närvarande har samtliga pengar investerade i indexfonder (länsförsäkringar global indexnära, AMF aktiefond Sverige och AMF aktiefond världen).

Hon ska nu gå i pension och ska börja använda sig av dessa pengar. Vill alltså ha låg risk och skulle vilja byta ut dessa 3 fonder mot räntefonder. Frågan är hur ska man dela upp räntefonderna? Ska man dela upp 50% långa och 50% korta? Hon ska använda sig av dessa pengar under 5-10 års period.

Tacksam för er input

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

En variant av RikaTIllsammans-portföljen kunna vara ett alternativ beroende på förutsättningar. Den är utformad för låg risk och för att ge positiv avkastning oavsett vad som sker med ekonomin.

RikaTillsammans-portföljen – en portfölj för alla väder

Väljer ni att köra enbart räntor kan en jämn fördelning mellan korta- och långa passa, lätt att hålla koll på. För tips på bra räntefonder kan ni titta i denna artikel.

Bästa fonderna 2020 | Tips på bra indexfonder och räntefonder

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-10-16 klockan 12:33 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.