Tjänstepension SAF-LO
Sök:

Tjänstepension SAF-LO

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Erik

ställde för sedan frågan: Tjänstepension SAF-LO

Hej!

Vad är egentligen det smartaste valet när det gäller placeringen av tjänstepensionen? Det känns som att utbudet av fonder är rätt klent oavsett vilken förvaltare man än väljer? Hur har ni gjort?

//Erik

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Ja, utbudet hos många aktörer lämnar mycket att önska.

På Konsumenternas kan du jämföra tjänstepension från de olika valbara aktörer för SAF-LO.
Väljer du en fondförsäkring istället för traditionell förvaltning som brukar vara entréalternativet  blir utbudet större beroende på vilken aktör. Flest fonder för SAF-LO har Danica med sina 30 exempelvis.

https://www.konsumenternas.se/pension/pensionens-olika-delar/pensionsguiden/tjanstepension/om-kollektivavtalade-tjanstepensioner/jamfor-kollektivavtalade-tjanstepensioner/jamfor-saf-lo-valbara-bolag-efter-den-1-januari-2014

Kika in och jämför utbud, avgifter med mera, vilken du föredrar.

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-05-06 klockan 09:11 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.