Tjänstepension Swebank
Sök:

Tjänstepension Swebank

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av M Pettersson

ställde för sedan frågan: Tjänstepension Swebank

Försöker få ordning på mitt sparande, men inser att jag inte har tillräckligt intresse för att det ska bli en passion.
Har en tjänstepension på Swedbank med fyra fonder, Swedbank Robur; -Bas MIx, -Europafond, -Småbolag global och -Technology. som alla har 1,25 % i förvaltningsavgift. Fonderna verka gå rätt bra men är det inte rätt hög avgift? Bör jag byta?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Kort och gott, ja du borde byta, leta upp någon globalfond med låga avgifter och kör allt där, då behöver du inte fundera så mycket mera på ditt sparande i tjänstepensionen.

Dom ska ha någon fond som heter ”Swedbank Robur Global Access” som ska vara billig, kolla om du hittar den i deras utbud!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Alla Robur Accessfonderna är billiga och bra. Oerhört sorgligt att Swedbank av lönsamhetsskäl inte väljer att göra reklam för dem.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor
 2. Vit pil

  Tack för bra tips! Det verkar vara en bra fond med stora stabila företag. Är mycket tacksam för hjälp med detta. Har besparingar hit och dit som jag inte har vetat hur jag ska göra för att försöka optimera, men nu har en helt ny värld öppnat sig och är tacksam för att ni med kunskap i denna djungel delar med er med goda råd!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  M Petterson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-06-22 klockan 12:47 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.