Tjänstepension - vad göra?
Sök:

Tjänstepension – vad göra?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Adam

ställde för sedan frågan: Tjänstepension – vad göra?

Hejsan,

Jag undrar vad ni rekommenderar att man gör MWs sin tjänstepension.

Ska man flytta till Nordnet för lägre avgift?

Vilken typ av depå?

Hur ska man placera? Särskilt om man redan har en högrisk global indexfond sparande runt 90/10.

Tacksam för svar.

Adam

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Jag har en tjänstepension hos Nordnet, är supernöjd med det! De har bra utbud och låga avgifter, så att ha tjänstepensionen där är trevligt.

Om du flyttar tjänstepensionen dit får du hjälp med depå etc.

Hur du ska placera beror lite på hur långt du har till pensionen. Är det mer än 10 år så funkar globala barnportföljen bra även där. Ju närmre pensionen du är, desto lägre risk. Men om du är ung och har många år till pensionen är det bara att köra med tiden på sin sida!

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-08-26 klockan 21:16 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂