Tjänstepension välja portfölj strategi
Sök:

Tjänstepension välja portfölj strategi

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av niklas

ställde för sedan frågan: Tjänstepension välja portfölj strategi

 

Via tjänstepensionen så har jag 365000 kr hos SPP och ca 520 000 kr hos Nordnet. Hos bägge dessa kan jag endast välja fonder och utbudet är betydligt större hos Nordnet. Jag ser det inte som rimligt att kunna genomföra rikatillsammansportföljen eftersom det inte går att köpa rätt tillgångar. Det verkar som en variant på globala barnportföljen passar bäst. Vad anser ni?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

En variant av Globala Barnportöljen låter klokt. Jag personligen är 22 år, har  långt till pensionen och valde därmed att inte ha räntefonder alls i min tjänstepension. Där kan du själv också fundera, behöver du ha 10% räntor som ”krockkudde” som man har i barnportöljen eller kan 100% aktier nu passa etc.

SPP har bl.a Indexnära fonder med låga avgifter som passar bra för denna typ av portfölj och Nordnet har som du skriver ett stort utbud. Jag länkar till ett inlägg från bloggen om rekommenderade fonder 2018, kika om du hittar några av dem  och bygg upp något liknande barnportföljen skulle jag säga.

Bästa fonderna 2020 | Tips på bra indexfonder och räntefonder

Lycka till!

Vänligen
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-04-01 klockan 11:29 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂